ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Zorgen? Zet ze om in kansen!

Natuurlijk heb je bij een echtscheiding grote zorgen. Bijvoorbeeld: kunnen we tot een goede regeling komen voor de kinderen? Kan ik straks de vaste lasten nog wel betalen? Etc.

Vaak zetten mensen vanwege dit soort zorgen (angsten) de hakken in het zand, en dat mondt al snel uit in ruzie. En bij ruzie is de redelijkheid even op de achtergrond geparkeerd.

Hoe menselijk en begrijpelijk deze zorgen ook zijn, tijdens de mediation zal de mediator samen met jullie bekijken hoe we deze valkuil zonder brokken kunnen passeren. Juíst in mediation hebben jullie de kans om je zorgen om te zetten in kansen en mogelijkheden: ok, hij betaalt iets minder alimentatie dan ik gehoopt had maar daar staat tegenover dat ik nu wel een buffer heb om in geval van nood de wasmachine te vervangen. Voor hem blijkt het makkelijker in de verdeling wat meer aan haar te laten zodat zij een buffer heeft terwijl hij zijn nieuwe woning vanwege de wat lagere alimentatie nu wel kan financieren. Voor haar is aan de financiële zorgen tegemoet gekomen terwijl voor hem aan zijn woonzorgen tegemoet gekomen is. Een win-/winsituatie.

Wanneer je in dezelfde zaak zou gaan procederen krijgt zij mogelijk en wat hogere alimentatie, maar heeft zij geen buffer en staat hij voor een hoge huur omdat hij niet kan kopen. Iedereen ontevreden.

Kortom, mediation is dé gelegenheid om je zorgen om te zetten in kansen!

Naar mediation