Vreemdelingenrecht

Bij AHL advocaten krijgt u een gespecialiseerde en ervaren advocaat immigratierecht voor uw procedure of voor een deskundig advies.

Verblijfsvergunning aanvragen

Het aanvragen van een verblijfsvergunning kan voor verschillende doelen.
Bijvoorbeeld voor:

  • gezinshereniging / gezinsvorming;
  • studie;
  • werk in loondienst;
  • werk als kennismigrant;
  • werk als zelfstandige;
  • medische behandeling;
  • asiel;
  • buiten schuld Nederland niet kunnen verlaten (” buitenschuld vergunning”);
  • klemmende humanitaire redenen / schrijnendheid.

De immigratierecht advocaten van AHL advocaten hebben ruime ervaring ten aanzien van alle soorten verblijfsvergunningen. Doordat er voor sommige vergunningen veel geprocedeerd moet worden, en voor andere het meer gaat om onderzoek en advisering, is de immigratierecht advocaat veelzijdig en vakkundig.

Buitenlandse werknemer / Wav boetes

Het in dienst nemen van een buitenlandse werknemer kan grote risico’s opleveren. Indien de contracten en vergunningen niet goed geregeld zijn, worden er boetes van duizenden euro’s per werknemer opgelegd.

Indien u als werkgever een buitenlandse werknemer in dienst wilt nemen, is het raadzaam een immigratierecht advocaat van AHL te raadplegen. Voor advies of begeleiding bij het aanvragen van de benodigde papieren staan wij voor u klaar.

Door de uitgebreide proces ervaring in andersoortige vergunning procedures is gewaarborgd dat met succes geprocedeerd wordt indien dat nodig is wordt niet geschroomd een procedure te starten indien de zaak daarom vraagt.

Visum aanvragen? Voor gezinslid, werknemer etc.

Wilt u een visum aanvragen maar u weet niet helemaal zeker welke regels er gelden? Of, u weet wat u moet vragen, maar u bent bang dat het te lang gaat duren? Wij staan voor u klaar met raad en daad.

Asiel

De asieladvocaat van AHL kan u bijstaan in asielprocedures (aanvragen of intrekkingen van vergunningen). Ook indien artikel 1F van het Vluchtelingenverdrag van toepassing is verklaard, staan wij voor u klaar.

Indien gezinsleden zijn achtergebleven kunt u de hulp inschakelen van de AHL asieladvocaat in Utrecht voor gezinshereniging.

Ongewenstverklaring / inreisverbod

Naast het weigeren of intrekken van een verblijfsvergunning, kan iemand ook ongewenstverklaard worden of een inreisverbod opgelegd krijgen. Ben je ongewenstverklaard of heb je een inreisverbod, dan is verblijf in Nederland een strafbaar feit waarvoor je veroordeeld kunt worden op grond van artikel 197 Wetboek van Strafrecht.

Medische behandeling / artikel 64 Vreemdelingenwet

Sommige mensen hebben grote medische problemen waardoor ze niet terug kunnen naar hun eigen land. Of omdat reizen niet mogelijk is, of omdat er in het eigen land geen of onvoldoende behandeling mogelijk is. In dergelijke situaties is het mogelijk een verblijfsvergunning aan te vragen, of om uitstel van vertrek te vragen op grond van artikel 64 Vreemdelingenwet. Het is ook mogelijk om op grond van een “Motie-Spekman aanvraag” opvang voorzieningen te behouden, zodat het medisch onderzoek in het asielzoekerscentrum (AZC) kan worden afgewacht.

Vreemdelingendetentie

U of een familielid of een kennis van u zit in de gevangenis en u wilt uw eigen advocaat kiezen? De vreemdelingenrecht advocaat van AHL bezoekt vreemdelingen in bewaring en start de nodige procedures voor vrijlating. Uiteraard kan de vreemdelingenadvocaat vanwege de allround kennis op vreemdelingenrecht gebied, meteen adviseren over mogelijke aanvragen voor een verblijfsvergunning.

Schadevergoeding vanwege onrechtmatige detentie?

Indien vreemdelingen in de cel worden gestopt in strijd met de wet, dient schadevergoeding te worden toegekend.

Waarom moet u voor de vreemdelingen advocaat van Utrecht kiezen?

De vreemdelingenrecht advocaten van AHL hebben jarenlange ervaring. Door periodieke actualiteiten en specialisatiecursussen, en contacten met de Radboud Universiteit Nijmegen is het kennisniveau van de immigratierecht advocaten van AHL hoog en actueel.

Onze cliënten kunnen op ons bouwen, wij zetten ons voor 100% in. Zoekt u goede rechtsbijstand? Vul nu het contactformulier in, of bel 030 – 230 20 60 om vandaag in contact te komen met een immigratierecht advocaat.

Neem contact op