Vacature  (juridisch) secretaresse (parttime) Geïnteresseerd?  lees hier voor meer informatie.

ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Corona en zorgregeling

In de huidige uitzonderlijke situatie (corona) lijkt alles op zijn kop te staan, mogelijk ook de afspraken rond de kinderen. Het kan een hele uitdaging zijn hier op verstandige wijze mee om te gaan.

1. Gezondheid staat op de eerste plaats
Neem de richtlijnen en adviezen van het RIVM ter harte en stem dat ook met de kinderen af.

2. Stem met de andere ouder af
Overleg met de andere oude over eventueel noodzakelijke aanpassingen van de zorgregeling, en geef elkaar daarbij over en weer reële informatie.

3. Flexibiliteit
Het is nu de tijd om – over en weer – flexibel met elkaar om te gaan. Maak van het wel of niet doorgaan of aanpassen van de zorgregeling geen al te zware zaak, zeker niet voor de kinderen. Probeer je zo goed mogelijk aan het ouderschapsplan te houden, maar als dat vanwege corona echt niet gaat, ga dan het gesprek met de andere ouder aan. En bedenk: het gaat niet om meer dan een tijdelijke aanpassing.

4. Inzet van andere communicatiemiddelen
Gelukkig zijn er mogelijkheden in overvloed om te zorgen dat wanneer de zorgregeling aangepast moet worden, er niettemin goed contact met de kinderen blijft. Denk aan Facetime, Skype, Whatsapp-video etc.

Je kan deze uitzonderlijke situatie ook als een kans zien: hoe goed zijn jullie als ouders in staat om een zo goed en veilig mogelijke situatie voor de kinderen te creëren. Stel ook nu vooral hun belangen voorop.