Mediation: de beste manier om aan jullie nieuwe toekomst te werken.

Mediator Utrecht

Mediation is een manier om de ruzie achter jullie te laten en aan oplossingen te werken, een mediator kan hier bij helpen. Bij mediation kunnen jullie allebei je eigen kant van de zaak toelichten. Het is hierbij belangrijk dat jullie allebei naar de ander luisteren en elkaar (willen) begrijpen, ook al zijn jullie het er niet mee eens. Zoekt u een mediator in Utrecht? Ik help u graag.

In mediation behartig je zo goed mogelijk je eigen belangen en houd je rekening met die van de ander.

 

Elke echtscheiding of verbreking van de relatie is een heftige en ingrijpende gebeurtenis. Jullie zoeken samen met mij naar de meest optimale oplossing voor jullie beiden. Goed te weten is dat mediation géén relatietherapie is. Het is een weg naar een oplossing waar beide partijen duurzaam tevreden mee zijn. Dus ook een jaar later.

 

Waarom voor mediation kiezen?

Logisch

Bij mediation werken jullie aan jullie eigen oplossing. Jullie laten het niet aan je advocaat en ook niet aan de rechter over, maar jullie nemen je eigen verantwoordelijkheid. Het is niet alleen kiezen voor de meest volwassen weg, maar ook de meest logische. Ik help jullie de logica van weerszijden in te zien en er samen opnieuw naar te kijken.

Toekomst

Hoewel het verleidelijk (en soms ook begrijpelijk) is om boos op elkaar te blijven, focust echtscheidingsmediation zich op de oplossing die door jullie allebei gedragen wordt. Dit is de inzet en ervaring leert dat deze oplossingen de meest duurzame blijken te zijn. Mediation met de hulp van een mediator is dus een goede basis voor een mooie, nieuwe toekomst voor jullie allebei.

Kinderen

Zeker als er kinderen zijn is het van groot belang dat je als ouder over je conflicten heen stapt en regelt dat na de scheiding de kinderen nog steeds twee volwaardige ouders hebben. Mediation draagt er enorm aan bij dat mensen na de scheiding weer een goede, zelfstandige toekomst hebben, waarbij de omgeving hier ook maximaal van kan profiteren.

 

Mediation? Zo ziet het eruit

Kennismaken

In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar. Ik verken een ieders wensen en mogelijkheden. Voor beide partijen is het belangrijk om net zo goed te luisteren als het behartigen van de eigen belangen. Ik zorg ervoor dat hier een goede balans in zit. Daarnaast ben ik er altijd op uit om het geheel goed en snel te doen verlopen, per slot van rekening is het geen therapie.

Nader tot elkaar komen

In een aantal mediation gesprekken worden alle voor jullie van belang zijnde onderwerpen aan de orde gesteld. Van elk gesprek wordt een verslag opgesteld. Wanneer op alle punten overeenstemming is bereikt, dan stel ik die afspraken (ouderschapsplan en convenant) op schrift. De laatste stap komt in zicht.

Overeenstemming bereiken

In de laatste fase van mediation hebben jullie elk je wensen kenbaar gemaakt en de maximaal haalbare geaccepteerd. Inmiddels zijn deze afspraken op schrift gesteld en nadat jullie die ondertekend hebben, verzorg ik de schriftelijke procedure bij de Rechtbank. De echtscheidingsmediation is aan het einde gekomen en jullie kunnen beginnen aan een je eigen toekomst.

Nazorg

Ik bied jullie aan om op termijn van bijvoorbeeld 6 maanden nog eens kort – en voor jullie kosteloos – om tafel te zitten om samen te bekijken of alle gemaakte afspraken ook werkelijk in de praktijk werken. Als er behoefte is aan aanpassingen, dan kunnen we daar vervolgens mee aan de slag.

Voor meer informatie over de tarieven kunt u hier kijken of contact met ons opnemen voor meer informatie.

 

Ik heb een vraag of zoek juridische bijstand:

Naam

Email

Telefoon

Rechtsgebied

Boodschap

 

AHL Advocaten | Mediator Utrecht | Wil je de brochure downloaden? Klik hier.

Naar personen- en familierechtProfiel Fred Menkveld

Mail Mr. F.E.J. Menkveld