ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Mediator Utrecht

Mediation is een manier om de ruzie achter jullie te laten en aan oplossingen te werken, een mediator kan hier bij helpen. Bij mediation kunnen jullie allebei je eigen kant van de zaak toelichten. Het is hierbij belangrijk dat jullie allebei naar de ander luisteren en elkaar (willen) begrijpen, ook al zijn jullie het er niet mee eens. Zoeken jullie een mediator in Utrecht? Ik help jullie graag.

In mediation behartig je zo goed mogelijk je eigen belangen en houd je rekening met die van de ander. Zoeken jullie een mediator in Utrecht? Ik help jullie graag.

Elke echtscheiding of verbreking van de relatie is een heftige en ingrijpende gebeurtenis. Jullie zoeken samen met mij naar de meest optimale oplossing voor jullie beiden. Goed te weten is dat mediation géén relatietherapie is. Het is een weg naar een oplossing waar beide partijen duurzaam tevreden mee zijn. Dus ook een jaar later.

 

Waarom voor mediation kiezen? Mediation in Utrecht.

Logisch

Bij mediation werken jullie aan jullie eigen oplossing. Jullie laten het niet aan je advocaat en ook niet aan de rechter over, maar jullie nemen je eigen verantwoordelijkheid. Het is niet alleen kiezen voor de meest volwassen weg, maar ook de meest praktische. Niemand anders dan jullie zelf weet beter wat de beste oplossing voor jullie is. Niet de advocaat, en ook niet de rechter. Ik help jullie er samen naar te kijken.

Toekomst

Hoewel het verleidelijk (en soms ook begrijpelijk) is om boos op elkaar te blijven, focust scheidingsmediation zich op de oplossing die door jullie allebei gedragen wordt. Dit is de inzet en ervaring leert dat deze oplossingen de meest duurzame blijken te zijn. Mediation met de hulp van een mediator is dus een goede basis voor een mooie, nieuwe toekomst voor jullie allebei.

Kinderen

Zeker als er kinderen zijn is het van groot belang dat je als ouders over jullie conflicten heen stappen en regelt dat na de scheiding de kinderen nog steeds twee volwaardige ouders hebben. Mediation draagt er enorm aan bij dat ouders na de scheiding weer een goede, zelfstandige toekomst hebben, en daar profiteren de kinderen maximaal van.

Wie is de vFAS advocaat?

Mediation? Zo ziet het eruit.

Kennismaken

In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar. Ik verken de wensen en mogelijkheden van jullie allebei. Voor beide partijen is het belangrijk om acrief aan de mediation deel te nemen, bijvoorbeeld door goed te luisteren en door het in de gaten houden van de eigen belangen. Ik zorg ervoor dat hier een goede balans in zit. Daarnaast ben ik er altijd op uit om het geheel goed en snel te doen verlopen, per slot van rekening is het geen therapie.

Nader tot elkaar komen

In een aantal mediation gesprekken worden alle voor jullie van belang zijnde onderwerpen aan de orde gesteld. Van elk gesprek wordt een verslag opgesteld. Wanneer op alle punten overeenstemming is bereikt, dan stel ik die afspraken (ouderschapsplan en convenant) op schrift. De laatste stap komt in zicht.

Overeenstemming bereiken

In de laatste fase van mediation hebben jullie elk je wensen kenbaar gemaakt en de maximaal haalbare geaccepteerd. Inmiddels zijn deze afspraken op schrift gesteld en nadat jullie die ondertekend hebben, verzorg ik de schriftelijke procedure bij de Rechtbank. De scheidingsmediation is aan het einde gekomen en jullie kunnen beginnen aan een je eigen toekomst.

Nazorg

Ik bied jullie aan om op termijn van bijvoorbeeld 6 maanden nog eens kort – en voor jullie kosteloos – om tafel te zitten om samen te bekijken of alle gemaakte afspraken ook werkelijk in de praktijk werken. Als er behoefte is aan aanpassingen, dan kunnen we daar vervolgens mee aan de slag.

Tarieven

Voor meer informatie over de tarieven kun je hier kijken of contact met mij opnemen voor meer informatie.

 

Ik heb een vraag of zoek juridische bijstand:

  Naam

  Email

  Telefoon

  Rechtsgebied

  Boodschap

   

  Veelgestelde vragen.

  Is mediation sneller dan een gewone echtscheiding?

  Ja, in de meeste gevallen is mediation inderdaad sneller dan een gewone echtscheiding. Dat komt bijvoorbeeld omdat er bij een gewone procedure minstens één zitting bij de Rechtbank moet plaatsvinden en er vaak lange wachttijden bij de Rechtbank zijn. Lees hier meer over echtscheiding of verbreking relatie.

  Is mediation goedkoper dan een gewone echtscheiding?

  Ja, in bijna alle gevallen is mediation goedkoper dan een gewone echtscheiding. Dat komt omdat jullie veel werk zelf kunnen/moeten doen, omdat jullie samen maar één advocaat nodig hebben, en de afsluitende procedure bij de Rechtbank na een mediation voor de Rechtbank een hamerstuk is. Lees hier meer over de kosten.

  Kunnen alle echtscheidingen via mediation worden afgewikkeld?

  Nee, dat is niet het geval. Partijen moeten wel open staan voor mediation en in staat zijn aan mediation deel te nemen. Wanneer mensen zich niet over bijvoorbeeld hun boosheid of verdriet kunnen heen zetten, dan is mediation (nog) niet de aangewezen weg (mediation is geen therapie). Wellicht moeten partijen eerst hulp uit een andere hoek, bijvoorbeeld van een psycholoog, krijgen.

   

  AHL advocaten | Mediator Utrecht | Wil je de brochure downloaden? Klik hier.

  Naar personen- en familierechtProfiel Fred Menkveld

  Mail Mr. F.E.J. Menkveld