Los jullie problemen in één keer goed op!

Echtscheiding of verbreking relatie

Echtscheiding of verbreking relatie? Fred Menkveld kan jullie als mediator verder helpen!

Elke echtscheiding of verbreking van de relatie, zelfs al zie je die aankomen, is een heftige, en ingrijpende gebeurtenis. Wanneer het dan uiteindelijk tot een scheiding komt, dan is het zaak dat jullie belangen op voet van gelijkwaardigheid worden behartigd door een deskundige advocaat-mediator.

Enerzijds is het belangrijk dat jullie een advocaat in de arm nemen, omdat de advocaat jullie op juridisch gebied kan informeren en adviseren en ook de benodigde procedure voor jullie kan afronden.

Anderzijds is het belangrijk dat jullie een mediator in de arm nemen, omdat de mediator er juist voor is opgeleid en toegerust om ook bij verschil van inzicht en (heftige) emoties het proces in goede banen te leiden en een goede communicatie tot stand te brengen.

Ik ben al ruim 38 jaar advocaat en meer dan 17 jaar mediator en heb dus ruime ervaring als advocaat-mediator. Ik heb een open en directe stijl van werken, waarbij een ieders mening wordt gerespecteerd. Wanneer de spanningen (te) hoog oplopen is humor vaak de juiste tool om te relativeren en te de-escaleren.

Fred Menkveld is een specialist:

Ik weet waar ik goed in ben en beperk mij daartoe. Eerlijk gezegd is het al lastig genoeg om op het gebied van het personen- en familierecht een specialist te blijven, het recht ontwikkelt zich elke dag! Ik ben gecertificeerd mediator, aangesloten bij de vFAS en de MfN.

Ik hou mij hoofdzakelijk bezig met:

  • echtscheiding & scheiding van tafel en bed
  • ontbinding geregistreerd partnerschap
  • ouderschapsplan
  • kinderalimentatie en partneralimentatie
  • zorg- en contactregeling
  • verdeling (algehele gemeenschap van goederen)
  • verrekening (huwelijkse voorwaarden)