ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Vooraf heb je al inzicht in de kosten

Natuurlijk willen jullie het liefst vooraf zo concreet mogelijk geïnformeerd worden over de kosten. Dat kan bij uitstek wanneer jullie gebruik maken van het modulair tariefsysteem.

Fred Menkveld werkt bij voorkeur met een modulair tariefsysteem; jullie betalen voor wat je nodig hebt, en wat jullie nodig hebben bepalen jullie zelf.

Zo werkt het.

 

Kennismakingsgesprek €      75,00
Mediationbespreking inclusief verslag €   500,00
Berekenen kinderalimentatie €   250,00
Berekenen partneralimentatie €   400,00
Opstellen ouderschapsplan €   500,00
Opstellen convenant €   750,00
Procedure bij de Rechtbank €   250,00

 

De bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Naast deze kosten betaal je ook nog het griffierecht (bijdrage in de kosten van de Rechtbank) ad € 304,00 en de kosten van de benodigde uittreksels.

Zet dit af tegen de kosten die jullie elk aan een eigen advocaat betalen, en jullie begrijpen dat mediation niet alleen tot de beste oplossing voor beiden leidt, maar dat het ook nog eens tegen een alleszins schappelijk tarief plaats vindt.

Zijn jullie benieuwd naar de kosten van jullie mediation? Vul dan dit formulier in.

 

Wanneer jullie hier de voorkeur aan geven kan de mediation ook op basis van het uurtarief (€ 250,00 per uur excl. 21% BTW)  plaatsvinden.

Komen jullie beiden voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking (zie de website van de Raad voor Rechtsbijstand), dan geldt voor beiden enkel de eigen bijdrage plus verschotten. Komt één van jullie beiden voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking, dan geldt voor diegene de eigen bijdrage en voor de ander het uurtarief op basis van 50%, naast de verschotten.