ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Europese blauwe kaart

Wilt u graag een buitenlandse werknemer naar Nederland laten overkomen, maar voldoet uw bedrijf niet aan de voorwaarden voor de verblijfsvergunning als kennismigrant of de verblijfsvergunning voor overplaatsingen binnen concernverband, dan is de verblijfsvergunning Europese blauwe kaart wellicht een goed alternatief.

Deze verblijfsvergunning op grond van Richtlijn 2009/50/EG is de Europese broer van de nationale verblijfsvergunning als kennismigrant. Het is immers ook van toepassing op hooggekwalificeerde buitenlandse werknemers.

Deze verblijfsvergunning heeft als voordeel dat het erkende referentschap niet is verplicht en het voor buitenlands werknemers meer mobiliteit geeft binnen de EU. Daarentegen geldt er wel een hoger looncriterium van minimaal € 5867 bruto per maand, zodat deze verblijfsvergunning minder populair is.

De vreemdelingenrecht advocaten van ahladvocaten adviseren uw onderneming graag over deze verblijfsvergunning met vele Europese voordelen en kunnen deze verblijfsvergunning uiteraard voor u aanvragen bij de IND. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op!