Vacature  (juridisch) secretaresse (parttime) Geïnteresseerd?  lees hier voor meer informatie.

ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Visum kort verblijf (Schengenvisum)

Is een visum kort verblijf (Schengenvisum) geweigerd voor u,  uw familielid of zakenrelatie?  Helaas is dit geen uitzondering. Veel aanvragen voor een Schengenvisum worden afgewezen door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onze immigratie specialisten van ahladvocaten hebben jarenlange ervaring in het succesvol procederen tegen de weigering van een Schengenvisum. Wij kunnen u helpen zodat alsnog een Schengenvisum wordt verleend. Ook kunnen wij de hele aanvraagprocedure voor een Schengenvisum voor uw familielid, zakenrelatie of uw werknemer verzorgen.

Voor vreemdelingen die voor kort verblijf (maximaal 90 dagen) naar Nederland willen afreizen voor familiebezoek, vakantie, zaken of werk, dient in veel gevallen een Schengenvisum te worden aangevraagd.

Voor burgers afkomstig uit een andere EU-lidstaat is geen Schengenvisum vereist. Evenals voor Amerikanen, Canadezen, Australiërs en enkele andere nationaliteiten. Let op dat voor het verrichten van arbeid in beginsel een tewerkstellingsvergunning is vereist.

Het is tegenwoordig moeilijk om een Schengenvisum te verkrijgen.  Het reisdoel moet goed worden onderbouwd en er mag geen gevaar zijn voor permanente vestiging in Nederland (vestigingsgevaar). Veel aanvragen voor een Schengenvisum worden daarom afgewezen.

Hulp bij  het aanvragen van schengenvisum

Voordat een aanvraag voor een Schengenvisum wordt ingediend, is het verstandig om eerst juridisch advies te vragen aan de immigratie advocaten van ahladvocaten. Heeft u vragen over het aanvragen van een Schengenvisum of is dit geweigerd, neem dan contact met ons op.