Vacature  (juridisch) secretaresse (parttime) Geïnteresseerd?  lees hier voor meer informatie.

ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Verblijfsvergunning studie

Wilt u in Nederland komen studeren en komt u niet uit de EU / EER / Zwitserland, dan moet u een verblijfsvergunning aanvragen. Het is belangrijk dat u bent ingeschreven op een universiteit of hoge school en dat deze onderwijsinstelling erkend referent is. Bovendien moet u zelfstandig en duurzaam beschikken over voldoende middelen van bestaan, zodat u de kosten voor uw studie en verblijf in Nederland kan betalen. Om uw verblijfsvergunning te behouden is het belangrijk dat u ieder collegejaar minimaal 50% van de te behalen studiepunten haalt.

Heeft u vragen over het aanvragen van een verblijfsvergunning om in Nederland te kunnen studeren, neem dan gerust contact met ons op. Onze immigratie specialisten van ahladvocaten helpen u graag bij uw overkomst naar Nederland.

Zoekjaar hoogopgeleiden

Bent u in Nederland afgestudeerd of gaat u binnenkort afstuderen aan een universiteit of hogeschool en u wilt uw toekomst in Nederland voortzetten, dan is de verblijfsvergunning voor zoekjaar een ideale mogelijkheid voor u! Dit is ook mogelijk wanneer u in Nederland bent gepromoveerd of wetenschappelijk onderzoek heeft verricht en zelfs wanneer u heeft gestudeerd / gepromoveerd aan één van de top 200 universiteiten in de wereld.

Deze verblijfsvergunning geeft u de mogelijkheid om een periode van maximaal één jaar een baan te zoeken in Nederland en te werken, zodat uw verblijf in Nederland na de studie gecontinueerd kan worden.

Het is wel belangrijk dat u tijdig deze verblijfsvergunning aanvraagt. Onze advocaten vreemdelingenrecht van ahladvocaten denken graag met u mee over uw toekomst in Nederland en staan open om met u de mogelijkheden van deze verblijfsvergunning voor zoekjaar hoogopgeleiden te bespreken. Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.