Vacature  (juridisch) secretaresse (parttime) Geïnteresseerd?  lees hier voor meer informatie.

ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Nederlandse nationaliteit

Verblijft u al voor langere tijd in Nederland en wilt u graag de Nederlandse nationaliteit aanvragen? De immigratie advocaten van ahladvocaten kunnen u adviseren over het verkrijgen van het Nederlanderschap en kunnen namens u een aanvraag opstellen. Wij kunnen u ook bijstaan als uw Nederlanderschap wordt ingetrokken.

Om het Nederlanderschap te verkrijgen zijn er twee mogelijkheden: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. Bij deze laatste mogelijkheid moet u in beginsel 5 onafgebroken jaren rechtmatig in Nederland hebben verbleven en moet u in veel gevallen afstand doen van uw andere nationaliteit. Verder moet u het inburgeringsexamen hebben gehaald en mag u geen gevaar zijn voor de openbare orde.

U kunt onder andere voor de optieprocedure gebruik maken als u meerderjarig bent, in Nederland bent geboren en u woont hier sinds uw geboorte met een geldige verblijfsvergunning. Daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden om van de optieprocedure gebruik te maken.

Het is daarom raadzaam dat u vroegtijdig met de onze immigratie specialisten een afspraak maakt om de mogelijkheden van het Nederlanderschap te bespreken.  Het Nederlanderschap is namelijk een groot goed en geeft u vele voordelen. Zo wordt u automatisch ook een EU-onderdaan.

Heeft u vragen over het Nederlanderschap of wilt u dit aanvragen, neem dan contact met ons op.