ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Vacature student-stage

ahladvocaten biedt gedurende het gehele jaar universitaire rechtenstudenten de mogelijkheid om een student-stage te lopen op ons advocatenkantoor. De stageplek is (bij voorkeur) voor minimaal 4 – 6 maanden en voor 2 – 3 dagen in de week hier op kantoor (uiteraard in onderling overleg). De student stagiair(e) zal onder andere werkzaam zijn op het secretariaat, maar ook inhoudelijk worden ingezet op de verschillende rechtsgebieden (met name vreemdelingenrecht en personen- en familierecht). De stagiair(e) draait volledig mee op kantoor. Dit betekent dat de stagiair(e) gesprekken met cliënten bijwoont, processtukken schrijft en mee kan naar zittingen. Wij bieden ook een stagevergoeding aan en de stagiair(e) wordt tijdens de stage goed gecoacht op alle onderdelen van het vak van advocaat.

Ons kantoor is met name gespecialiseerd in vreemdelingenrecht, arbeidsrecht, personen- en familierecht en strafrecht. Wij helpen zowel betalende cliënten als cliënten op basis van een gefinancierde rechtsbijstand. Voor meer informatie over ons kantoor en de mogelijkheden van een stage, kunt u contact opnemen met mr. Flip Jansen (Jansen@ahl-advocaten.nl) of mr. Anjo Hekman (hekman@ahl-advocaten.nl).

 

 

===========================================================================================

 

De reacties van enkele van onze student-stagiaires:

Tijdens mijn student stage bij ahladvocaten heb ik erg veel geleerd en een ontzettend leuke tijd gehad. Wat een stage bij dit kantoor uniek maakt is het feit dat je als stagiaire een zeer uitgebreid takenpakket krijgt. Je krijgt de kans en verantwoordelijkheid om processtukken te schrijven en hier ook hulp en begeleiding bij te ontvangen. Het werk dat je doet ziet dus enorm op de inhoud. Dit strekt zich van het onderbouwen van aanvragen voor verblijfsvergunningen en visa tot indienen van mede door jou geschreven bezwaar- en (hoger) beroepschriften! Juist doordat je als stagiaire zoveel inhoudelijke verantwoordelijkheid krijgt, leer je pas echt hoe het vak van een advocaat in elkaar steekt. Daarnaast biedt dit kantoor een mate van gezelligheid en informele onderlinge sfeer die je niet snel ergens anders zult aantreffen. De deuren staat altijd open en iedereen is ontzettend toegankelijk en behulpzaam. Een echte aanrader!

11 mei 2021

Marleen Nieuwenhuizen


 

In de drie maanden dat ik een studentstage heb mogen lopen bij ahladvocaten, heb ik ontzettend veel geleerd en een super leuke tijd gehad. Door de diversiteit aan werkzaamheden, heb ik een goed beeld van de advocatuur gekregen. De taken van een student-stagiair(e) bij ahladvocaten beperken zich niet tot het schrijven van memo’s en het doen van jurisprudentie- en/of literatuuronderzoek. Een stagiair(e) krijgt veel eigen verantwoordelijkheid doordat hij/zij conceptprocesstukken mag schrijven en het eerste contact met cliënten kan ervaren. Hiervoor ontvang je de gepaste begeleiding en feedback. Naast dat ik me – op zowel juridisch als persoonlijk gebied – heb ontwikkeld, heb ik een ontzettend leuke tijd gehad. De drie maanden zijn voorbijgevlogen door de gezellige en informele sfeer die op het kantoor hangt. Al met al kijk ik met een grote glimlach terug op de studentstage bij ahladvocaten.

26 mei 2021

Lieke Klaus


Als onervaren rechtenstudent wilde ik graag een kijkje nemen in de praktijk. Hoe gaat het er nou echt aan toe op een advocatenkantoor? ahladvocaten bood mij die kans: een laagdrempelige stage waar ik heel veel heb geleerd! Tijdens je stage neem je verschillende verantwoordelijkheden op je. Het takenpakket is breed: de ene dag ben je bezig met het aanmaken van dossiers, de andere dag met het contact met cliënten en de andere dag ga je mee op zitting. Er is daarbij ook veel ruimte voor eigen initiatief. Door deze diversiteit heb ik veel kennis op kunnen doen, ik ben echt een ervaring rijker geworden. In dit kantoor staan alle deuren open, er is er ruimte voor zowel formele als informele gesprekken (je moet goede humor hebben wil je hier stage lopen!). Je wordt hier als een gelijke behandeld en kan met elke vraag terecht. Ik kijk terug op mijn stage bij ahladvocaten als een perfecte aanvulling op mijn studie en een enorm leuke en fijne tijd.

30 mei 2024

Lonneke Plate