Vacature  (juridisch) secretaresse (parttime) Geïnteresseerd?  lees hier voor meer informatie.

ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Schade verhalen voor letsel in verband met whiplash

Bent u het slachtoffer geworden van een verkeersongeval, arbeidsongeval of een ander ongeluk en heeft u een whiplash? U wordt door het whiplash letsel geconfronteerd met medische kosten, inkomensschade en smartengeld?

De letselschade advocaten van AHL in Utrecht claimen uw schade. Als het ongeval niet is veroorzaakt door uw eigen schuld, dan heeft u waarschijnlijk recht op een financiële compensatie van uw letsel. Wij verlenen rechtsbijstand aan slachtoffers en we zijn specialisten in het verhalen van schade.

Whiplash door een verkeersongeval. Kan ik mijn schade claimen?

Whiplash klachten treden vaak op na een aanrijding, vooral bij een kop-staart botsing waarbij uw hoofd heftig voor- en achteruit wordt geslingerd. Als de aanrijding is veroorzaakt door een verkeersfout van de tegenpartij, dan heeft u recht op een letselschadevergoeding.

Bij een achterop aanrijding of een kop-staart botsing is normaal gesproken de partij die achterop is gereden aansprakelijk en moet dus ook uw schade vergoeden. Wilt u meer informatie over het claimen van schadevergoeding door verkeersongelukken en tips voor slachtoffers?

Hoe moet ik mijn whiplash schade claimen?

Allereerst zal de aanrijder en meestal de aansprakelijkheidsverzekeraar aansprakelijk moeten worden gesteld. Het is dus zeer belangrijk dat beide partijen op het aanrijdingsformulier de verzekeringsmaatschappij en het polisnummer invullen!

Als de toedracht van het ongeval is vastgesteld en bepaald is wie de verkeersfout heeft begaan, dan kan de schade worden vastgesteld. Whiplash slachtoffers zijn bij de letselspecialisten van AHL aan het goede adres. Wij geven u rechtsbijstand en begeleiden u in de hele letsel procedure van A tot Z zodat u zich volledig kunt richten op herstel.

Whiplash

Een whiplash kan veroorzaakt worden doordat het hoofd onverwacht en heftig voor- en achteruit wordt geslingerd. U kunt het vergelijken met het uiteinde van een zweep. Hoewel een whiplash ernstige klachten kan veroorzaken is bij onderzoek (röntgenfoto) meestal geen waarneembare afwijking te vinden. Dat betekent niet dat u uw schade niet kunt claimen!

Whiplash slachtoffers hebben vaak last van de volgende klachten:

  • Nekpijn;
  • Hoofdpijn;
  • Pijn in schouders en rug en uitstraling naar de armen;
  • Vermoeidheid;
  • Concentratieproblemen en vergeetachtigheid

Als een ongeval heeft gehad en u heeft last van de genoemde klachten, ga dan direct naar uw huisarts of naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Zorg dat u de arts uitgebreid informeert over het ongeval en uw klachten. Blijven uw klachten aanhouden, ga dan terug naar uw huisarts.

Whiplash letselschade claim; een traject vol discussie en valkuilen

Het vergoed krijgen van letselschade in verband met een whiplash is doorgaans een traject vol met discussie. De reden van de discussie wordt veroorzaakt door het feit dat een whiplash moeilijk te objectiveren is (op de röntgenfoto wordt meestal geen afwijking gevonden).

De verzekeraar kan zich op het standpunt stellen dat hoewel een whiplash slachtoffer klachten heeft, deze klachten bijvoorbeeld niet worden veroorzaakt door het ongeval of dat de klachten niet tot beperkingen en schade leiden. Zorg er dus voor dat u een deskundig letselschade advocaat inschakelt om uw belangen te laten vertegenwoordigen. Schakel AHL in; de belangen zijn immers groot!

Kan ik een letselschade advocaat wel betalen?

Als de aansprakelijkheid voor het letsel door een ongeval door tegenpartij wordt aanvaard, dan moet de schade maar ook de gemaakte advocaatkosten van een slachtoffer worden vergoed. Het inschakelen van onze letselschadespecialisten hoeft u dus helemaal niets te kosten.

Wist u trouwens dat onze letselschade advocaten ook op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand slachtoffers met een whiplash helpen. Op deze manier kunnen wij slachtoffers – ongeacht inkomen – voorzien van deskundige rechtshulp en helpen bij het vergoed krijgen van schade.

Procedure aanspannen

Een whiplash schaderegeling gaat meestal gepaard met veel discussie over de schade, de klachten, het causaal verband etc. Met name wanneer de schade groot is, zal dit een effect hebben op de discussiepunten en soms komen partijen in onderling overleg niet meer tot een schaderegeling.

De enige oplossing kan dan zijn om een procedure op te starten en uw zaak voor te leggen aan de rechter. De letselschade advocaten van AHL kunnen u helpen en starten namens slachtoffers procedures bij elke rechtbank in Nederland.

Ons letselschade team helpt slachtoffers. Altijd gratis advies!

U bent het slachtoffer van een ongeval en u heeft een whiplash. Laat ons uw letselschade claimen en u bent verzekert van deskundige advocaten die zich inzetten voor een maximale whiplash letselschadevergoeding.

Bel nu 030-2302060 of vul het contactformulier in en u wordt teruggebeld.

Neem contact op met AHL Advocaten Utrecht.