ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Schadevergoeding claimen voor letselschade door een arbeidsongeval

Bent u werknemer en betrokken bij een ongeluk op het werk?U heeft letsel opgelopen en u wordt geconfronteerd schade? Als het arbeidsongeval niet is veroorzaakt door uw eigen opzet , dan is uw werkgever waarschijnlijk aansprakelijk en heeft u recht op schadevergoeding. De arbeidsongeval advocaat van AHL advocaten geeft juridisch advies aan slachtoffers van een bedrijfsongeval.

Wij stellen uw werkgever aansprakelijk en wij helpen slachtoffers bij het vergoed krijgen van de schade. Heeft u extra kosten moeten maken door een ongeval tijdens het werk? Onze letselschade advocaten claimen uw schade en zijn pas tevreden wanneer u een financiële compensatie heeft gekregen.

Kan ik mijn schade door een arbeidsongeval verhalen op de werkgever?

Mogelijk wel. Iedere werkgever heeft een zeer strenge zorgplicht om te voorkomen dat werknemers schade lijden in de uitoefening van de werkzaamheden. Het zal niet snel zo zijn dat uw werkgever heeft voldaan aan zijn zorgplicht waardoor uw volledige schade betaald moet worden.

Als u door uw letselschade uw werk niet meer kunt doen, dan ligt een ontslag en een uitkeringssituatie (WIA) op de loer. In ieder geval zal sprake zijn van een inkomensachteruitgang. Bij aansprakelijkheid van de werkgever, claimen wij uw inkomensschade.

Tips voor slachtoffers van arbeidsongevallen.

Bent u het slachtoffer van een ongeluk tijdens het werk, neem dan de volgende tips in acht om zoveel als mogelijk uw recht op een letselschade schadevergoeding veilig te stellen.

1. leidt het bedrijfsongeval tot ziekenhuisopname, blijvend letsel of overlijden, schakel dan direct de arbeidsinspectie in.Wettelijk gezien moet uw werkgever dat overigens doen;

2. laat de plek van het ongeval ongemoeid. Wijzig de situatie niet!

3. maak foto’s van de plek van het ongeval;

4. probeer verklaring van getuigen te krijgen;

5. bezoek direct uw huisarts of de spoedeisende hulp van het ziekenhuis;

6. schakel juridisch hulp van AHL in.

Arbeidsongevallen vergoeding voor werk met gevaarlijke machine

Veel ongevallen op het werk zijn het gevolg van het werk met gevaarlijke machines zoals zaagmachines, boormachines, draaibanken , vleesmachines etc. De gevolgen zijn veelal ernstig en strekken zich uit van amputaties, verbrijzelingen, handletsel tot snijwonden.

Uw werkgever dient te zorgen voor een veilige werkomgeving en werksituatie. Als er sprake is van risicovol werk, dan is uw werkgever waarschijnlijk aansprakelijk voor uw letselschade. In dat geval moeten niet alleen uw extra kosten door het bedrijfsongeval worden vergoed, maar ook uw misgelopen inkomsten. Wilt u een financiële compensatie voor uw arbeidsletsel?

Tijdens het werk op de weg?

Veel werknemers zitten dagelijks in de auto en maken veel kilometers voor de baas, denk daarbij aan accountmanagers, taxichauffeurs, vrachtwagenchauffeurs enz. Deelname aan het verkeer is een risicovolle aangelegenheid waardoor uw werkgever de plicht heeft om een extra verzekering af te sluiten. Heeft uw werkgever geen extra verzekering afgesloten voor verkeersongevallen tijdens het werk? Wij claimen uw letselschade.

De verzekeringsplicht geldt niet voor woon-werkverkeer. Bent u betrokken bij een ongeval op weg naar uw werkgever, dan is uw werkgever daarvoor (in beginsel) niet aansprakelijk.

Bent u ambtenaar en is sprake van een dienstongeval?

Het verhalen van schade van ambtenaren door dienstongevallen of bedrijfsongevallen is een specialisme dat slechts een klein advocaten in Nederland beheerst. De rechtspositie van een militair, politieagent of gemeente ambtenaar wijkt af van een reguliere werknemer. Ook de letselprocedure is anders en zit vol met valkuilen.

De letselspecialisten van AHL zijn gespecialiseerd in de positie van de ambtenaar en bieden u uitstekende en betaalbare juridische bijstand bij het indienen van een schadeclaim om zo een redelijke schadevergoeding te krijgen.

Direct hulp van een arbeidsongevallen advocaat? Wij geven altijd gratis advies! Neem direct contact op!

Bent u het slachtoffer van een arbeidsongeval en heeft u hulp nodig bij het verhalen van uw schade, neem dan snel contact met ons op. Ons deskundige letselschadespecialisten staan voor u klaar en geven u altijd gratis juridisch advies. Wacht niet langer en neem contact op. Bel 030-2302060 of vul het contactformulier in.

Neem contact op met AHL Advocaten Utrecht.