ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Letselschade advocaat voor indienen claim voor letsel door een fietsongeluk

U bent het slachtoffer geworden van een fietsongeval en er is sprake van letsel? U wilt uw schade vergoed krijgen? Als de aanrijding is veroorzaakt door een andere weggebruiker, dan kunt u waarschijnlijk een financiële compensatie krijgen. Onze letselschade specialisten geven juridische hulp aan slachtoffers van fietsongelukken.

Wij dienen een claim in bij de aansprakelijke partij en wij geven juridisch advies bij het vergoed krijgen van uw schade of die van uw dierbare. Wij begeleiden onze cliënten gedurende de gehele letselschadeprocedure, van A tot Z. Onze letselschade advocaten zijn pas tevreden als u heeft gekregen waar u recht op heeft: een volledige schadevergoeding letselschade.

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Fietser worden beschouwd als zwakke verkeersdeelnemers en worden daarom dus ook juridisch extra beschermd. Een ongeluk tussen een fietser en een gemotoriseerd voertuig zoals een auto, motor, tram of bus kan zwaar lichamelijk letsel tot gevolg hebben. Veel voorkomende letsels zijn: enkelbreuk, polsbreuk en littekens.

Als de tegenpartij een fout heeft gemaakt, en dus aansprakelijk is, dan is de kans zeer groot dat u recht heeft op een volledig vergoeding van uw schade.

Heeft u ook schuld aan het ongeval?

Ook als de fietser zelf schuld heeft aan het ongeval, dan kan het mogelijk zijn dat de fietser zijn schade of een gedeelte daarvan vergoed krijgt. Het is dus altijd de moeite waard om contact met ons letselschadebureau op te nemen. Onze specialisten zijn volledig op de hoogte van alle belangrijke regelgeving om u goede juridische hulp te kunnen bieden.

Tips voor letselslachtoffers van fietsongelukken.

Bent u het slachtoffer van en fietsongeval, neem dan de volgende tips in acht om uw recht op schadevergoeding veilig te stellen.

1. probeer foto’s te maken (of te laten maken) van het ongeval. Laat uw fiets en het andere voertuig liggen en verplaats deze niet totdat er foto’s zijn gemaakt;

2. bel de politie of vul samen met de tegenpartij het schadeaangifteformulier in;

3. zorg ervoor dat het schadeaangifteformulier leesbaar en nauwkeurig wordt ingevuld;

4. beide partijen moeten het schadeaangifteformulier ondertekenen;

5. noteer namen, adresgegevens en telefoonnummers van eventuele getuigen;

6. heeft u klachten ga dan meteen naar uw huisarts of de spoedeisende van het ziekenhuis;

Welke schade kan ik claimen bij een fietsongeval?

Als de aansprakelijkheid voor uw letselschade wordt erkend, dan moet uw volledige schade worden vergoed. Dat betekent dat niet alleen alle extra kosten door een ongeval (o.a. medische kosten, kosten voor huishoudelijke hulp, schade aan kleding en fiets etc) maar ook misgelopen inkomsten en smartengeld moet worden betaald.

Wilt u een schadeclaim indienen en een vergoeding krijgen voor uw letsel?

Om een vergoeding te krijgen voor uw schade, moet allereerst de tegenpartij, meestal een verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Er zal onderzoek verricht worden naar de vraag wie een verwijt kan worden gemaakt.

Als de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent, dan zal de schaderegeling aanvangen. In deze fase moet onderzocht worden met welke medische en financiële gevolgen het slachtoffer wordt geconfronteerd door het ongeluk. Wilt u meer weten over schade claimen

Zorg voor goede en deskundige juridische bijstand. De belangen zijn groot en u heeft te maken met professionele tegenpartijen!

Gratis letselschade advocaat regio Utrecht?

Wij werken niet voor niets. Eerlijk is eerlijk. Maar het inschakelen van onze advocaten hoeft u helemaal niets te kosten. Als de aansprakelijkheid voor uw letselschade wordt erkend, dan moet de tegenpartij ook de advocaatkosten vergoeden.

Wist u dat de letselschade advocaten van AHL ook pro deo werken. Wij bieden gefinancierde rechtshulp aan om alle slachtoffers van ongelukken van dienst te kunnen zijn.

Gratis juridisch advies letselschade? Neem nu contact op!

U heeft schade door een fietsongeval en u wilt een vergoeding van uw letsel. Neem contact met ons op. Ons team van letselschade experts staat klaar. Wij geven u altijd gratis juridisch advies. Bel 030-2302060. Wordt u liever teruggebeld vul dan het contactformulier in.

Neem contact op met AHL Advocaten Utrecht.