ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Schadevergoeding claimen bij letselschade

U bent het slachtoffer van een arbeidsongeval, verkeersongeval of een medische fout? U heeft letselschade en u moet allerlei extra kosten maken en u loopt inkomsten mis?

Als uw letsel is veroorzaakt door een ander, dan kunt u mogelijk een vergoeding krijgen voor uw schade. U zit met uw handen in het haar omdat u niet weet hoe u uw schade kunt claimen. Hoe moet u uw schade bewijzen en wat is een redelijke hoogte van een schadevergoeding?

Maak het u zelf makkelijk en schakel de letselschade advocaten van AHL in. Wij zijn ervaren letselspecialisten en hebben al veel slachtoffers voorzien van juridische hulp bij het claimen van schadevergoeding.

Elke letselschade procedure bestaat uit 2 fasen; de aansprakelijkheidsfase en vervolgens de schaderegelingsfase. Als een slachtoffer zijn schade vergoed wilt krijgen, dan zal allereerst de tegenpartij, meestal een verzekeraar, aansprakelijk moeten worden gesteld.

Met het aansprakelijk stellen start de procedure. Wacht daarmee niet te lang want uw claim kan verjaren en dan staat u met lege handen!

In de aansprakelijkheidsfase zal onderzocht worden of de tegenpartij juridisch gezien verantwoordelijk is voor uw letsel. De kans is groot dat de tegenpartij een juridisch verweer zal opwerpen om onder de aansprakelijkheid en dus een schadevergoedingsplicht uit te komen. Wilt u rechtsbijstand van een ervaren schade letseladvocaat?

Is de tegenpartij aansprakelijk?

Slachtoffers kunnen pas een financiële compensatie van extra kosten, gemiste inkomsten en smartengeld krijgen, als de tegenpartij erkent dat sprake is van aansprakelijkheid. Na erkenning van de aansprakelijkheid vangt de schaderegeling aan. Wilt u meer weten over aansprakelijkheid bij een arbeidsongeval, verkeersongeval, beroepsziekte of medische fout?

Het schaderegelingstraject

Als de aansprakelijkheid wordt erkend, dan kan een slachtoffer een schadevergoeding voor zijn letselschade krijgen. Er moet inzicht worden gekregen in de medische gevolgen van het ongeval. Vaak zal een tegenpartij een discussie opwerpen over de relatie tussen de klachten en het ongeval. Anders gezegd, er zal worden ontkend dat uw letsel is veroorzaakt door het ongeval. Het is daarom van groot belang dat een goede medisch adviseur wordt ingeschakeld !

Ook moet uw financiële schade uitgezocht worden. Met welke extra kosten wordt een slachtoffer door een ongeluk geconfronteerd. Is er sprake van arbeidsongeschiktheid en loonverlies? Tot slot moet ook de hoogte van het smartengeld worden vastgesteld.

Moet al mijn schade worden vergoed?

In principe moet bij aansprakelijkheid alle schade die een slachtoffer lijdt door een ongeluk of een medische fout worden vergoed. Op de hoofdregel bestaan wel uitzonderingen in het geval sprake is van bijvoorbeeld eigen schuld van het slachtoffer. Ook heeft een slachtoffer een schadebeperkingsplicht. Dat betekent dat een slachtoffer ervoor moet zorgen dat zijn schade zo beperkt mogelijk blijft.

Hoe zit het met de advocaatkosten?

Het inschakelen van een goed letselschadeadvocaat hoeft een slachtoffer helemaal niets te kosten! Als de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent, dan moeten ook de redelijk gemaakte advocaatkosten worden vergoed.

Wist u dat de letselspecialisten van het advocatenbureau AHL ook op pro deo basis werken. Of u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Wij kunnen voor u een verzoek tot gesubsidieerde rechtsbijstand indienen.

Is het inschakelen van een letselschade advocaat wel nodig?

Ja, een goede letselschade advocaat heeft veel meerwaarde. De ervaring leert dat het inschakelen van een advocaat ertoe leidt dat hogere vergoedingen worden betaald dan wanneer een slachtoffer zelf in onderhandeling met een verzekeraar gaat.

Probeer het niet zelf daarvoor zijn de belangen te groot! Voor de kosten hoeft u het niet te laten want deze moeten bij erkenning van de aansprakelijkheid ook worden vergoed.

De letselspecialisten van AHL bieden u uitstekende en betaalbare juridische bijstand bij het indienen van een schadeclaim om zo een redelijke schadevergoeding te krijgen.

Juridische hulp van een betrouwbare advocaat? Wij geven altijd gratis letsel advies

De letselexperts van AHL bieden u uitstekende en betaalbare rechtshulp bijstand bij het claimen van een redelijke schadevergoeding te krijgen. Wij lid van de specialisatievereniging LSA dus de kwaliteit is gegarandeerd.

Heeft u hulp nodig of wilt u letseladvies? Ons team staat klaar om u van dienst te zijn. U ontvangt altijd gratis advies. Neem contact met ons op via 030-2302060 of vul het contactformulier in en u wordt teruggebeld.

Neem contact op met AHL Advocaten Utrecht.