Vacature  (juridisch) secretaresse (parttime) Geïnteresseerd?  lees hier voor meer informatie.

ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Schadevergoeding werknemer voor letsel door een beroepsziekte

Bent u werknemer en ziek geworden door uw werk of de onveilige werkomstandigheden? U heeft lichamelijke en/of geestelijke klachten opgelopen en u heeft letselschade opgelopen? Als uw ziekte niet is veroorzaakt door uw eigen opzet of bewuste roekeloosheid en uw werkgever heeft niet voor een veilige werkomgeving, dan is uw werkgever aansprakelijk en heeft u recht op letselschade vergoeding. De arbeidsletseladvocaat van ahladvocaten geeft rechtsbijstand aan slachtoffers van een beroepsziekten.

Wij spannen een procedure aan tegen uw werkgever en wij helpen slachtoffers met het verhalen van hun schade.

Aansprakelijkheid werkgever bij beroepsziekte

Elke werkgever moet zorgen voor een veilige werkomstandigheden. Dat betekent dat de werkgever beschermingsmateriaal moet verstrekken (o.a. mondkapjes, gehoorbescherming), hulpmiddelen ter beschikking moet stellen en technische veiligheidsmaatregelen moet nemen.

Heeft u tijdens de uitoefening van uw werk blootgestaan aan oplosmiddelen, heeft u langdurig onder hoge werkdruk en veel stress moeten functioneren of bent u getraumatiseerd, dan is de kans aanwezig dat uw werkgever verantwoordelijk is voor uw letselschade.

Voor werkgevers geldt een zeer strenge zorgplicht om te voorkomen dat werknemers ziek kunnen worden door het werk. Het zal niet snel zo zijn dat de werkgever zijn zorgplicht is nagekomen waardoor u recht heeft op schadevergoeding.

Ziek door het werk? Wie eist die bewijst!

Of er nu sprake is van de schildersziekte, PTSS, burnout, RSI of een andere beroepsziekte, de werknemer moet het bewijs leveren dat zijn ziekte kan zijn ontstaan door de werkomstandigheden.

Het bewijs dat u ziek bent geworden door het werk (causaal verband), is vaak een las tige stap waarbij deskundige hulp noodzakelijk is. AHL advocaten werkt samen met de beste medisch adviseurs om voor u het maximale resultaat te realiseren.

Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS)

Een veel voorkomende beroepsziekte is PTSS, met name bij politie agenten, militairen en andere hulpverleners. Een PTSS is een psychische ziekte die kan ontstaan door een traumatische ervaring. Het probleem bij PTSS is dat deze aandoening zich pas jaren na het incident kan openbaren.

Veel voorkomende klachten bij PTSS zijn:

  • Herbeleven van traumatische ervaring;
  • Nachtmerries en slecht slapen;
  • Woede aanvallen en depressief;
  • Angst;
  • Alcohol-, medicijn- en drugsmisbruik.

Een van onze letselschade advocaten, mr. V. Dolderman, heeft zich gespecialiseerd op het gebied van PTSS. Hij werkt samen met de stichting hulp voor hulpverleners en heeft al veel politieagenten en militairen uit heel Nederland aantoonbaar succesvol begeleid.

Recht op schadevergoeding?

Als uw werkgever zijn zorgplicht heeft geschonden en de aansprakelijkheid heeft erkend, dan kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding. Uw werkgever moet dan een vergoeding van schade betalen.

Heeft u door uw beroepsziekte kosten moeten maken voor bijvoorbeeld medische hulp, huishoudelijke hulp of verzorging, bij erkenning van de aansprakelijkheid moet u deze extra kosten vergoed krijgen. Wordt u geconfronteerd met een inkomensachteruitgang, dan zal u ook daarvoor een financiële compensatie moeten krijgen.

Onze letselschade advocaten zijn exact op de hoogte van uw verhaalmogelijkheden en helpen u graag bij het verkrijgen van een schadevergoeding.

Ik kan mijn werk niet meer doen. Wat nu?

Een beroepsziekte kan ernstige gevolgen hebben. Het komt nogal eens voor dat een werknemer door een beroepsziekte zijn werk niet meer kan doen en arbeidsongeschikt raakt. Een ontslag heeft enorme financiële consequenties en de gevolgen voor het gezin zijn dan niet te overzien.

AHL advocaten is een advocatenkantoor met specialismen op verschillende rechtsgebieden. Wordt u geconfronteerd met inkomensschade door een beroepsziekte dan claimt onze letselschade advocaat uw schade. Wordt u door uw beroepsziekte ontslagen dan krijgt u juridische begeleiding van onze arbeidsrecht advocaat. En komt u in de WIA terecht, dan krijgt u rechtsbijstand van onze WIA-specialist.

Dat is de kracht van AHL advocaten. Wij werken met een team van specialisten om te zorgen dat een slachtoffer krijgt waar hij recht op heeft: een financiële compensatie van zijn letselschade.

Wij geven altijd gratis letselschade advies! Neem nu contact op!

Bij AHL staat het slachtoffer centraal. Wij geven slachtoffers van een beroepsziekte altijd gratis letselschade advies. Ook werken onze advocaten op pro deo basis zodat wij iedereen kunnen helpen bij het claimen van een letselschadevergoeding.

Wilt u deskundige hulp bij het krijgen van een schadevergoeding van uw werkgever, neem dan contact met ons op. Ons enthousiaste letselschadespecialisten staan voor u klaar en geven u altijd gratis juridisch advies. Bel 030-2302060 of vul het contactformulier in.

Neem contact op met AHL Advocaten Utrecht.