Vacature  (juridisch) secretaresse (parttime) Geïnteresseerd?  lees hier voor meer informatie.

ahladvocaten is op zoek naar studenten voor een student-stage lees hier meer informatie

Vergoeding claimen bij ontslag

U dreigt te worden ontslagen. U kunt of wilt het ontslag niet tegenhouden, maar u wilt natuurlijk wel de financiële vergoeding krijgen waar u recht op heeft. Wij leggen hierna uit hoe u dat kunt bereiken.

Wat u daarbij zelf kunt doen en wat wij voor u kunnen doen.

Recht op vergoeding: ontslagprocedures, ontslagvormen

Zoals u weet kunt u in Nederland niet zo maar worden ontslagen. Dit maakt uw onderhandelingspositie sterk. Uw werkgever heeft de keuze uit twee soorten ontslagprocedures: een aanvraag ontslagvergunning bij het UWV Werkbedrijf of een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter. Een ontslagvergunning krijgen bij het UWV Werkbedrijf is voor uw werkgever echter vaak heel moeilijk, terwijl hij bij een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter bang is dat hij de procedure verliest en/of aan u een hoge vergoeding moet betalen.

Daarom kiest de werkgever vaak voor alternatieve routes. Hij bederft de werksfeer opzettelijk of verzint een aanleiding voor een ontslag op staande voet. Dat is echter vaak niet meer dan een tactische zet om u aan de onderhandelingstafel te krijgen!

Onderhandelen over de hoogte van uw vergoeding

Omdat uw werkgever het liefst een procedure voorkomt, wil hij graag met u onderhandelen over een vrijwillig vertrek. Voer die onderhandelingen nooit alleen en ook niet met een vriend of vriendin. U of uw kennis heeft misschien weleens gehoord van een “beëindigingsovereenkomst”, maar weet uw kennis ook wat daarin moet staan om uw recht op een (ww-)uitkering niet in gevaar te brengen? Hoe kunt u de vergoeding fiscaal het vriendelijkst laten uitkeren? En heeft u wel eens een berekening gemaakt van uw vergoeding ingevolge “de kantonrechtersformule”? Bedenk dan dat u niet meer heeft gedaan dan een berekening maken zonder dat u weet of de berekening van toepassing is op uw geval: u weet dan dus nog steeds niet waar u recht op heeft. Dat kan in enkele gevallen minder zijn, maar in de meeste gevallen veel méér!

Onderhandelen met hulp van een ervaren ontslagrechtspecialist

Maak dus in een zo vroeg mogelijk stadium een afspraak met onze ontslagrechtspecialist: u krijgt een persoonlijke en zo nodig snelle behandeling van uw ontslagzaak met een voor u maximaal haalbaar eindresultaat.

Veel klanten roepen de hulp van onze ontslagspecialist in, na een teleurstellende ervaring met hun rechtsbijstandverzekering of vakbond: geen persoonlijk contact, geen strijdvaardigheid, twijfel over deskundigheid, enz. Deze klanten worden door onze ontslagrechtspecialist niet teleurgesteld en weet u waarom? Naast het persoonlijk contact en de hoge kwaliteit van de dienstverlening, is het uurtarief van onze gespecialiseerde ontslagadvocaat zeer mild en kan hij in veel gevallen gratis voor u werken, omdat hij zijn kosten kan doorberekenen aan de werkgever.

Maak daarom snel een afspraak via de secretaresse ( Vrij 030-2302060) tussen 09.00 – 12.30 uur of 13.30 – 17.00 uur of mail naar aartsen@ahl-advocaten.nl.

Wij zijn aangesloten bij de specialisten Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (www.vaan-arbeidsrecht.nl).

Neem contact op met AHL Advocaten Utrecht